Begeleiding en zorg

Tijdens je opleiding wordt er veel aandacht besteed aan oriëntatie en advies. In het tweedekansonderwijs geven wij begeleiding op maat. We hebben oog voor leermoeilijkheden en respecteren je tempo.

Naast een fijn team van gemotiveerde en ervaren leerkrachten, is er voor jou ook een zorgteam over de verschillende CVO heen.

Bij je start stellen samen met jou een lespakket op maat samen. Je bepaalt zelf je leerritme en er zijn op regelmatige basis evaluatiegesprekken met de trajectbegeleider zodat er altijd bijgestuurd kan worden waar nodig. Er is ook mogelijkheid tot remediëring.

Is studeren voor jou niet zo makkelijk en weet je niet altijd hoe er aan te beginnen? Ook daarbij hepen we jou. We geven je tips om het studeren te vereenvoudigen.

Werk je liever op school dan thuis? Dan kan je terecht in het openleercentrum (OLC) waar je gebruik kan maken van een PC en waar je zelfstandig of onder begeleiding kan werken.

Heb je een attest waaruit blijkt dat je leerproblemen hebt: dyslexie, AD(H)D, dyscalculie, ASS,... maak dan zeker een afspraak met de zorgcoach zodat er gepaste maatregelen kunnen worden genomen!

Ook als er momenten zijn waarop je even nood hebt aan een babbel, omdat je twijfelt of het even niet ziet zitten, staat de zorgcoach voor je klaar.

Heb je een fysieke beperking, dan willen we graag oplossingen zoeken om je alle kansen te bieden. Je staat er niet alleen voor!

Infomomenten

Bekijk een overzicht van alle infomomenten

Contact

Heb je nog vragen? Ga dan naar het contactformulier