Zorgkundige Beroepsopleiding

In de beroepsopleiding zorgkundige leer je zorg aanbieden op maat. Zorg je graag voor andere mensen? Ben je tactvol? Kan je je inleven in de hulpvragen van je patiënt? Dan is deze opleiding écht iets voor jou.

Wil jij het verschil maken voor mensen met zorg?

Wat ga ik leren?

In de opleiding Zorgkundige leer je onder toezicht van een verpleegkundige de gezondheidstoestand van de cliënt opvolgen, deze begeleiden bij de activiteiten van het dagelijks leven, toegewezen verpleegkundige handelingen uitvoeren en instaan voor lichaamsverzorging, comfortzorg, preventie, gezondheidsopvoeding en logistieke ondersteuning om de cliënt op efficiënte en kwaliteitsvolle wijze te ondersteunen en te verzorgen.

Modules

Basiszorg

Aantal uren: 40

EHBO

Aantal uren: 20

Huishoudelijke taken

Aantal uren: 40

Omgaan met dementie

Aantal uren: 40

Palliatieve zorg

Aantal uren: 40

Stage verzorgende taken 1

Aantal uren: 80

Stage verzorgende taken 2

Aantal uren: 80

Stage verzorgende taken 3

Aantal uren: 80

Stage verzorgende taken 4

Aantal uren: 80

Stage verzorgende taken 5

Aantal uren: 80

Stage verzorgende taken 6

Aantal uren: 80

Stage zorgkundige taken

Aantal uren: 80

Evaluatie

Per module delen de lesgevers mee wat zij verwachten van jou en hoe de evaluatie verloopt. In het secundair volwassenenonderwijs is een tweede evaluatieperiode niet toegestaan. Regelmatig krijg je feedback over je leerproces. Dit kan onder de vorm van: opdrachten in de klas; schriftelijke en/of mondelinge toetsen; evaluatie van de praktijk (afhankelijk van de module); evaluatie van de basisattitudes. Tijdens de stages ondersteunen de begeleider op de stagevloer (mentor) en de begeleider van de school (supervisor) je in je groeiproces. Op regelmatige basis vinden er op school supervisiemomenten plaats. Tijdens deze momenten worden ervaringen uitgewisseld, vragen beantwoord, eventuele problemen besproken en werk je aan je persoonlijke groei. Hiervoor maken we gebruik van een persoonlijk groeiboek.

Traject

De opleiding omvat in totaal 1480 lestijden. Het modeltraject duurt anderhalf jaar, maar je kan er ook voor kiezen om de opleiding over een langere periode te spreiden.

Vrijstellingen

Het is best mogelijk dat je niet alle modules hoeft te volgen, omdat je al een certificaat of diploma hebt behaald! Bij de intake kijken we na op welke vrijstellingen je recht hebt.

Waar en wanneer?

CVO Semper campus Meise Stationsstraat 35,1861 Meise

Start in februari

Inschrijvingsgeld

Je betaalt max. € 1,50 per lesuur met een limiet van € 300 per semester.

Inschrijving

Inschrijven kan door naar een infomoment te komen. Tijdens het infomoment maak je kennis met de school en krijg je uitleg over de werking van het tweedekansonderwijs. Nadien kan je aan een verantwoordelijke vragen stellen over de beroepsopleiding. Ben je overtuigd? Dan kan je ter plaatse inschrijven voor de opleiding. Kan je niet naar één van onze infomomenten komen? Mail dan naar info@intko.be.

Dit is een door VDAB erkende opleiding, de selectie en screening gebeuren op basis van de VDAB voorwaarden.

TWIJFEL JE NOG?

Kom dan langs op een van onze infomomenten, stel een vraag via het contactformulier.

DOWNLOADS

Contact

Heb je nog vragen? Ga dan naar het contactformulier