Wat is INTKO?

In de regio Halle-Vilvoorde werken de vier Centra voor Volwassenonderwijs (CVO) met een aanbod in het tweedekansonderwijs, het Centrum Basiseducatie en de VDAB reeds verschillende jaren intensief samen.

INTKO is uniek in Vlaanderen, omdat er over de onderwijsnetten heen wordt samengewerkt. Om het tweedekansonderwijs in de regio zo goed mogelijk verder uit te bouwen, zetten de partners eigen middelen in, stemmen ze hun opleidingen op elkaar af en is er een centrum-overschrijdende zorg- en trajectbegeleiding. Verder is er ook een coördinator werkzaam die de gemeenschappelijke belangen behartigt.

INTKO heeft één gemeenschappelijk doel: kansen bieden aan (oudere) jongeren in de Brusselse Rand om alsnog hun diploma secundair onderwijs te behalen. Nadien vinden ze verder hun weg in het hoger onderwijs of op de arbeidsmarkt. VDAB is dus een erg belangrijke partner in deze samenwerking rond de onderwijskwalificerende trajecten (OKOT), waarbij cursisten op één jaar tijd hun diploma behalen en werk vinden.

Wil je meer weten over onze werking dan kan je ook ons jaarverslag raadplegen.

Wil je graag binnen je organisatie een toelichting over de werking van het tweedekansonderwijs tijdens een teamvergadering of ander overlegmoment? Wij doen dit met veel plezier op maat! Aanvragen kunnen via mail.

Wil je graag op de hoogte blijven van de werking van het tweedekansonderwijs? Schrijf je dan in op onze digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief komt 2 keer per jaar uit en bevat informatie over het opleidingsaanbod, de infomomenten en nieuwtjes over de werking.